Klasse
10B Lys sterk belgisk ale
Brygget
13. januar 2013
Flasket
27. januar 2013
Alkoholstyrke
8,65%
Farve (EBC)
14
OG/FG
1075 / 1009
Bitterhet (IBU)
28,7 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
23,0l
Mengde ferdig øl
21,0l
Gjærbare ingredienser

5 kg Pilsner Malt
500 g Biscuit malt
500 g Torrified hvete
500 g Flaket havre
Sukker - 1 kg. (tilsatt ved -20 min av koking)

Humle og krydder

40 gram Styrian Goldings 5,4% - 60 min.
35 gram Styrian Goldings 5,4% - 15 min.
40 gr. rosiner ved -20 minutter og overført til primærgjæringskar

Andre ingredienser

2 tsk. Irish Moss
1 tsk. gjærnæring

Meskeinformasjon

Maxi-BIAB
Enkel infusjonsmesking, 18 liter vann tilsatt, 65 grader i en time.
Batch-skylling med 10 liter vann tilsatt @ 75 grader. Ingen utmesk forøvrig

Gjærtype

Wyeast 3787

Gjærmengde

Gjærkake fra tidligere brygg

Informasjon om gjæring

Dette brygget ble pitchet direkte på gjærkaka fra elgr - belgisk enkel etter at denne hadde gjæret i én uke.

Kommentarer


[BBcode]