Klasse
6C Imperial IPA
Brygget
22. januar 2017
Flasket
5. februar 2017
Alkoholstyrke
9,6%
Farve (EBC)
25
OG/FG
1,090 / 1,020
Bitterhet (IBU)
114,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
58,0l
Mengde ferdig øl
45,0l
Gjærbare ingredienser

15 kilo Maris Otter Pale malt
1,25 kilo Crystal malt
0,8 kilo hvetemalt
0,75 kilo Carapils
0,5 kilo Melanoidin malt
270 gram sukker til karbonering

Humle og krydder

150 gram Centennial (11,1%) 60 minutter
50 gram Amarillo (6,8%) 15 minutter
50 gram Cascade (6,8%) 15 minutter
50 gram Centennial (11,1%) 15 minutter
50 gram Chinook (12%) 15 minutter
50 gram Amarillo (6,8%) 5 minutter
50 gram Cascade (6,8%) 5 minutter
50 gram Centennial (11,1%) 5 minutter
50 gram Chinook (12%) 5 minutter
50 gram Amarillo (6,8%) 10 dager tørrhumling
50 gram Cascade (6,8%) 10 dager tørrhumling
50 gram Centennial (11,1%) 10 dager tørrhumling
50 gram Chinook (12%) 10 dager tørrhumling
50 gram Simcoe (13%) 10 dager tørrhumling

Andre ingredienser

22 gram gypsum i mesk, 90 min. + 6 gram i skyllevann
6 gram Natron i mesk 90 min.
6 gram kritt (CaCo3) i mesk 90 min.
1 tsk Wyeast gjærnæring 15 min. kok
1 tablett Whirlfloc 15 minutter kok

Meskeinformasjon

66 grader i 75 minutter
78 grader mashout i 5 minutter

Gjærtype

Safale us-05

Gjærmengde

70 gram

Informasjon om gjæring

14 dager primærgjæring, 18 grader
14 dager karbonering på flasker, 20 grader

Kommentarer


[BBcode]