Klasse
4F California common/Steam beer
Brygget
18. februar 2015
Flasket
5. mars 2015
Alkoholstyrke
4,67%
Farve (EBC)
19
OG/FG
1050 / 1014
Bitterhet (IBU)
45,0 (B)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
24,0l
Mengde ferdig øl
22,0l
Gjærbare ingredienser

5000g Pale Malt
250g Crystal Malt 135EBC
150g lettkokte havregryn

Humle og krydder

20g Magnum 13,4% 60Min
15g Centinental 10.2% 15Min
15g centinental 10,2% 2Min

Andre ingredienser

Justert mesk
CaSO4 2.6g
CaCL2 2,6g
CaCo3 1,3g
NaHCO2,6g

Justert skyllevann
CaSo4 4g
CalCl 4g

Meskeinformasjon

Innmesk 13liter-
Skyll 24 liter
Fly sparge
66grader 60 min
75 grader 15 min og skyll
Lagt til 1 liter vann i kokekjele for å treffe preboil SG

Gjærtype

WLP810

Gjærmengde

to rør direkte

Informasjon om gjæring

16,5 grader 1 døgn
17,5 grader 3 døgn
19 grader 11 døgn
Ingen coldcrash -tappet på 19 grader

primet med hvitt sukker 6g/L for karbonering

Kommentarer


[BBcode]