Klasse
6A Engelsk IPA
Brygget
22. februar 2017
Flasket
1. mars 2017
Alkoholstyrke
8,0%
Farve (EBC)
25
OG/FG
1067 / 1067
Bitterhet (IBU)
60,0 (O)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
100,0l
Mengde ferdig øl
86,0l
Gjærbare ingredienser

20,4 kg Pale Ale malt
1,5 kg Hvetemalt
340 gram Biscuit
1,7 kg Red X

Humle og krydder

125 gr Galena 13% 90 min
100gr Cascade 7,1% 30 min
100 gr Cascade 7,1% 15 min
45 gr Cascade 7,1% 5 min
75 gr Citra 12% 0 min

Andre ingredienser

1/2 dl kalsiumklorid
1 tabl Whirfloc
25 dråper Clarex

Meskeinformasjon

Direkte innmesking til 68 grader.
55-60 liter vann til innmesking
Forsukringstid 60 min.
Deretter vann 76 grader for avrenning til 100 liter vørter

Gjærtype

Bry-97

Gjærmengde

Ca 1,5 liter

Informasjon om gjæring

20 grader i 7 dager.
Gjæra som er brukt, har blitt brukt til en APA 3 uker tidligere.
Ettergjæring på flaske i 7 dager 320 gr. brunt sukker kokt opp i 1 liter vann

Kommentarer


[BBcode]