Klasse
13A Frukt/grønnsaksøl (basistype 4E Amerikansk pale ale)
Ekstra ingredienser
Pasturisert Mango
Brygget
3. januar 2015
Flasket
15. februar 2015
Alkoholstyrke
5,0%
Farve (EBC)
8
OG/FG
48 / 9
Bitterhet (IBU)
22,0 (O)
Karbonering
F
Filtrert
nei
Mengde vørter
50,0l
Mengde ferdig øl
42,0l
Gjærbare ingredienser

Pale Malt 0,25 kg
Pilsner Malt 5,43 kg
Cara Pils 1,1 kg
Flaket Mais 2 kg
Flaket Ris 2 kg
Valset Havre 0,4 kg

Humle og krydder

Cascade 52 Gram (alfa 7,7 % tid 60 min)
Cascade 15 Gram ( alfa 7,7% tid 12 min)
Styrian Goldings 33 gram (alfa 4,9% tid 5 min)

Andre ingredienser

Natriumbikarbonat 20 gram til pH justering av råvann.

Klarurt 16 gram tilsatt vørter 15 min før kokeslutt

Pasurisert Mangokkjøtt ; oppmalt fruktkjøtt opvarmet til 75 gr. C i 15 min.

Meskeinformasjon

1. Mesketrinn : 56 gr. C i 50 min.

2. Mesketrinn : 60 gr. C i 40 min.

Gjærtype

Safale US - 04

Gjærmengde

22 gram

Informasjon om gjæring

1. gjæring 5 døgn ca. 18 gr. C

Omstikking og tilsetting av pasturisert Mangokjøtt ca. 2 kg - 2. gjæring 7 døgn ca. 18 gr.C.

Kommentarer

Mango øl er inspirert fra en "Mango Ale" som vi drakk på St. Thomas i Caribien, dette er et lett øl som med aroma av mango(uten sødme) var helt fantastisk til fisk.


[BBcode]