Klasse
8C Oatmeal stout
Brygget
1. januar 2017
Flasket
22. januar 2017
Alkoholstyrke
3,9%
Farve (EBC)
68
OG/FG
1,044 / 1,014
Bitterhet (IBU)
43,0 (T)
Karbonering
F
Filtrert
nei
Mengde vørter
22,0l
Mengde ferdig øl
19,0l
Gjærbare ingredienser

3 kg 2/3 pale ale malt/ 1/3 maris otter
0,7 kg havreflak, ristet i ovnen på 175 °C i 15 min
0,1 aromatic malt, best malz
0,1 kg krystallmalt
0,3 kg svartmalt
0,1 kg pale chocolate malt

Humle og krydder

25 g magnum, 11,9 % i 60 min

Andre ingredienser

Meskeinformasjon

Innmesk: 62°C. 62°C i 30 min og 72°C i 30 min. Utmesk 78°C i 10 min. Skylt mesken med seks liter vann.

Gjærtype

Wlp 013

Gjærmengde

1 liter starter

Informasjon om gjæring

Startet på 18°C og økte til 20°C over tre dager.

Kommentarer


[BBcode]