Klasse
10B Lys sterk belgisk ale
Brygget
6. september 2017
Flasket
27. september 2017
Alkoholstyrke
7,5%
Farve (EBC)
7
OG/FG
1,062 / 1,005
Bitterhet (IBU)
21,0 (T)
Karbonering
F
Filtrert
nei
Mengde vørter
25,0l
Mengde ferdig øl
20,0l
Gjærbare ingredienser

Pilsner Malt 4000 g
Sukker 500g
Vienna 625g

Humle og krydder

Challenger 6.5%, 20g, 90min
Challenger 6.5%, 8g, 20min
Saaz 3.5%, 8g, 20min
Saaz 3.5%, 8g, 90min

Andre ingredienser

5g bitter og 5g søt tørket appelsinskall trukket i 1 dl. varm vann og tilsatt i cornelius

Meskeinformasjon

Mash step 55°C, 20 min
Mash step 64°C, 30 min
Mash step 68°C, 10 min

Gjærtype

wlp545

Gjærmengde

starter

Informasjon om gjæring

17 °C, 12 timer
19°C, 1 døgn
20°C, 1 døgn
21°C, 3 døgn.
22 °C, 10 døgn.

Kommentarer


[BBcode]