Klasse
1C Tsjekkisk pilsner
Brygget
12. januar 2014
Flasket
12. mars 2014
Alkoholstyrke
5,4%
Farve (EBC)
10
OG/FG
1,054 / 1,013
Bitterhet (IBU)
39,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
47,0l
Mengde ferdig øl
40,0l
Gjærbare ingredienser

9500 g Pilsner Malt (3 EBC)
500 g Melanoidin malt (70 EBC)

Humle og krydder

- 60 min:
90 g Saaz (3 %)

- 30 min:
50 g Saaz (3 %)
45 g Hallertauer Mittelfrüh (4,3 %)

- 15 min:
50 g Saaz (3 %)

- 5 min:
60 g Saaz (3 %)

Andre ingredienser

-15 min:
6 g gjærnæring
2 stk. whirfloc

Meskeinformasjon

Enkel dekoksjonsmesk:
Proteinrest @ 50 grader, 35 liter vann,
14 liter dekoktert (?) i 15 min., tilbakeført til meskekar, 45 min @ 68 grader.
Fly sparget med 24 liter vann @ 80 grader.

Gjærtype

WLP802 & WY2001

Gjærmengde

3 liter starter

Informasjon om gjæring

Primær: 15 dager @ 11,5 C
Diacetylrast: 2 dager @ 18 C
Sekundær: 10 dager @ 11,5 C
Lager: 30 dager @ 2 C

Kommentarer

Koketid: 90 min.


[BBcode]