Klasse
10B Lys sterk belgisk ale
Brygget
15. november 2014
Flasket
14. desember 2014
Alkoholstyrke
9,5%
Farve (EBC)
8
OG/FG
1,078 / 1,005
Bitterhet (IBU)
32,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
27,0l
Mengde ferdig øl
21,0l
Gjærbare ingredienser

8.5 kg pilsnermalt
0.5 kg viennamalt
0.5 kg sukker

Humle og krydder

60g Saaz @60 minutter
50g Saaz @30 minutter

Andre ingredienser

Meskeinformasjon

BIAB.

62C i 1 time x 2 (mesket halvparten av malten, mesket deretter andre halvpart av malten i vørteren fra runde 1).

Utmesk 70C 15min.

Gjærtype

WLP530

Gjærmengde

2l starter

Informasjon om gjæring

Pitch dekantert starter på 19C. Temperaturen steg til 22C i løpet av forholdsvis kort tid. STC holdt temperaturen på 22C ut gjæringsforløpet. Sukker ble tilsatt i sirupsform (enkel sirup: 500g sukker + 500g vann, kokt opp, kjølt ned) etter 5 dager.

Etter 10 dager var FG nådd, og ølet sto litt over to uker på 2C for klarning før flasking.

Kommentarer


[BBcode]