Klasse
13A Frukt/grønnsaksøl (basistype 1A Moderne lys lager)
Ekstra ingredienser
Tomat
Brygget
30. desember 2012
Flasket
24. mars 2013
Alkoholstyrke
5,4%
Farve (EBC)
5
OG/FG
1048 / 1008
Bitterhet (IBU)
11,0 (T)
Karbonering
F
Filtrert
ja
Mengde vørter
42,0l
Mengde ferdig øl
40,0l
Gjærbare ingredienser

7 kg tysk pilsnermalt
4 kg flaked mais

Humle og krydder

15 g Columbus 12,8% 60 minutter

Andre ingredienser

Tomatjuice
Bloody mary mix (Mr & Mrs T)

Tilsatt ved flasking

Meskeinformasjon


Start på 55 grader, økte gradvis til 63 grader
63 grader i 80 minutter

Gjærtype

Saflager W-34/70

Gjærmengde

5 pakker

Informasjon om gjæring

Tilsatte 4 pakker ved start av gjæring.
Ei uke på ca 9 grader.
Økte til ca 13 grader etter ei uke og tilsatte mer gjær

Kommentarer

Oppskrift for basisølet. Tomat tilsatt ved flasking. Deretter pasteurisert.


[BBcode]