Klasse
11B Mørk sterk belgisk ale
Brygget
17. desember 2017
Flasket
10. januar 2018
Alkoholstyrke
9,9%
Farve (EBC)
42
OG/FG
1,087 / 1,012
Bitterhet (IBU)
36,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
20,0l
Mengde ferdig øl
18,0l
Gjærbare ingredienser

Castle pilsnermalt 3500 g
Caste palemalt 3200 g
D-180 Candisyrup 900 g

Humle og krydder

Magnum 25 g @ 60 min
Mittelfruh 10 g @ 15 min
Southern Aroma 20 g @ flameout

Andre ingredienser

Whirlfloc @ 10 min
Gjærnæring @ 10 min

Meskeinformasjon

65 grader C i 70 minutter
78 grader C i 10 minutter

Gjærtype

WLP530

Gjærmengde

Slurry 4 dl

Informasjon om gjæring

Pitchet ved 17,5 grader C. Øket jevnt til 25 grader over 14 dager.

Kommentarer

Kokt i ca 3 timer. 4 liter ble tatt ut og kokt inn til 7 dl i separat kjele. Tilbakeført til hovedkjelen – og vann tilført for korrekt OG.


[BBcode]