Klasse
8E Moderne porter og stout
Brygget
7. februar 2015
Flasket
21. februar 2015
Alkoholstyrke
6,1%
Farve (EBC)
55,1
OG/FG
1,057 / 1,014
Bitterhet (IBU)
35,3 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
28,5l
Mengde ferdig øl
22,0l
Gjærbare ingredienser

3.5 kg maris otter
2.5 kg Munich type 1
500 gram melanoiden malt
250 gram caraaroma
250 gram carafa 1
100 gram roasted barley
50 gram black barley staut

Humle og krydder

40 gram chinook - 0 min
40 gram EKG - 5 min
20 gram EKG - 10 min
40 gram saaz - 15 min
40 gram EKG - 60 min

Andre ingredienser

1,5 tablett wihrfloc 15 min
1 ts gærnering 15 min

Meskeinformasjon

67 grader i 75 min
skyllet i 5 min med 5,5 liter vann på 75,6 grader

Gjærtype

Wyeast 1084

Gjærmengde

2 pk

Informasjon om gjæring

19 grader på dunk i 2 uker
19 grader på flaske i 3 uker
3 døgn på 3 grader

Kommentarer


[BBcode]