Klasse
4E Amerikansk pale ale
Brygget
25. februar 2013
Flasket
15. mars 2013
Alkoholstyrke
5,4%
Farve (EBC)
14
OG/FG
1055 / 1014
Bitterhet (IBU)
31,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
27,0l
Mengde ferdig øl
23,0l
Gjærbare ingredienser

Maris Otter Pale Malt 5 EBC 3200 g
Cara Pils 37 EBC 250 g
Wheat Malt 3 EBC 125 g
Crystal Malt 150 EBC 125 g
Pilsner Malt 3 EBC 2100 g

Humle og krydder

Chinook 12.6% alpha 10 g 60 minutes
Chinook 12.6% alpha 35 g 10 minutes
Chinook 12.6% alpha 35 g 1 minutes
Chinook 12.6% alpha 45 g dry hopped

Andre ingredienser

1 g kalk
6 g gips
3 g flytende (4,5g)
4 g epsom salt

Meskeinformasjon

66 grader i 90 minutter

Gjærtype

San Diego Super Yeast (WLP)

Gjærmengde

Informasjon om gjæring

Fermented at 18 degrees C for 5 days.
Fermented at 20 degrees C for 16 days.

Kommentarer

Brygget av Jorg Solheim, Bjarke Vang og Pål Rolfsen.


[BBcode]