Klasse
13E Andre tilsetninger (basistype 9D Baltisk porter)
Ekstra ingredienser
Lakrisstang
Brygget
9. desember 2013
Flasket
11. januar 2014
Alkoholstyrke
7,7%
Farve (EBC)
66
OG/FG
1075 / 1015
Bitterhet (IBU)
41,0 (B)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
15,0l
Mengde ferdig øl
12,0l
Gjærbare ingredienser

2500g Pilsner malt EBC3
1833g Munich malt EBC15
166g Chocolate malt EBC900
1660g Chocolate malt EBC600
10g Rye malt EBC6 (A little rye is good for the health)

Humle og krydder

15g Chinook Pellets13% @60min 17g Mt.Hood Pellets 5.4% @15min
0.5g raw liquorish-bar pr liter (dissolved in water) added to fermenter 4 days before bottling.

Andre ingredienser

Meskeinformasjon

Double mash, 2x 90 min at 67gr

Gjærtype

WLP001

Gjærmengde

1dl slurry

Informasjon om gjæring

17gr slowly rising to 20gr during 14 days. Kept at 20gr for 14 days Raw liquorish-bar, dissolved in water, added to fermenter 4 days before bottling.

Kommentarer


[BBcode]