Klasse
9E Imperial stout
Brygget
25. oktober 2012
Flasket
5. januar 2013
Alkoholstyrke
11,4%
Farve (EBC)
110
OG/FG
1114 / 1029
Bitterhet (IBU)
125,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
17,0l
Mengde ferdig øl
16,0l
Gjærbare ingredienser

5000 gram Maris Otter
4000 gram Bohem Pils malt
1000 gram Roasted Barley
280 gram Dark Crystal malt
270 gram Roasted Wheat

Humle og krydder

75 gram Chinook 12% 60 min
50 gram Fuggles 6,5% 10 min
30 gram Fuggles 6,5% 1 min

Andre ingredienser

1ts gjærnæring
1kpsl servomyces

Meskeinformasjon

1t @ 68grC

Gjærtype

WLP007

Gjærmengde

400 bill celler primær + 300 bill sekundær

Informasjon om gjæring

Tilsatt 90sek O2, ved 1L/min før gjæring.
Gjæret to uker ved 20grC, deretter tilsatt 500 gram bordsukker.
PGA for høy FG etter tre uker, ble det da tilsatt 0,5ts Alfa-Beta amylase og 300bill fersk gjær WLP007. Deretter to uker senere ble FG 1029.

Kommentarer

Naturlig karbonert til volco2: 2,3


[BBcode]