Klasse
13B Krydret øl (basistype 9E Imperial stout)
Ekstra ingredienser
4g Vaniljestang, 3g Kardemomme, 2 nellikspiker, 30g ingefær, 2g kanel
Brygget
15. september 2013
Flasket
2. oktober 2013
Alkoholstyrke
9,5%
Farve (EBC)
85
OG/FG
1,080 / 1,006
Bitterhet (IBU)
59,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
27,0l
Mengde ferdig øl
24,0l
Gjærbare ingredienser

Maris Otter Pale Malt 4kg
Dark Crystal 275 EBC 1kg
Amber Malt 125 EBC 1kg
Special B 350 EBC 250g
Chocolate Malt 1200 EBC 200g
Munich Malt 20 EBC 1kg
Brunt sukker 1kg

Humle og krydder

East Kent Goldings 6.4% 120g i 60 min
East Kent Goldings 6.4% 50g i 15 min
East Kent Goldings 6.4% 20g i 1 min

Vaniljestang 4g i 10 min
Kardemomme 3g i 10min
2 nellikspiker i 10min
fersk ingefær 30g i 10 min
Kanel 2g i 10 min

Andre ingredienser

Meskeinformasjon

68 grader mesk i 1.5 timer

Gjærtype

wlp 023

Gjærmengde

tre liter starter

Informasjon om gjæring

21 grader i 2.5 uker
Sukkeret ble tilsatt etter 6 dager gjæring

Kommentarer


[BBcode]