Klasse
4E Amerikansk pale ale
Brygget
5. februar 2017
Flasket
18. februar 2017
Alkoholstyrke
5,2%
Farve (EBC)
12
OG/FG
1,050 / 1,008
Bitterhet (IBU)
40,0 (T)
Karbonering
F
Filtrert
nei
Mengde vørter
22,0l
Mengde ferdig øl
19,0l
Gjærbare ingredienser

4 kg maris otter
0,5 kg hvetemalt
0,15 kg krystallmalt 120 EBC

Humle og krydder

7 g magnum 11,9 % i 60 min
25 g equinox 13,9 % i 15 min
30 g equinox 13,9 % i 5 min
30 g equinox 13,9 % ved kokeslutt
30 g amarillo 8,5 % ved kokeslutt

Andre ingredienser

Meskeinformasjon

Brygger med 20 l Speidel Braumeister.

Innmesk: 62°C. 62°C i 30 min og 72°C i 30 min. Utmesk 78°C i 10 min. Skylt mesken med seks liter vann.

Gjærtype

White labs wlp 001

Gjærmengde

1,5 liter starter

Informasjon om gjæring

Startet gjæring på 17°C ,økt til 21°C over fire dager og holdt på denne temperaturen ut gjæringstiden.

Kommentarer


[BBcode]