Klasse
7C Belgisk wit
Brygget
24. januar 2014
Flasket
9. februar 2014
Alkoholstyrke
4,5%
Farve (EBC)
7
OG/FG
1,046 / 1,012
Bitterhet (IBU)
16,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
50,0l
Mengde ferdig øl
43,0l
Gjærbare ingredienser

2250 g Pilsner Malt (3 EBC)
2250 g knust hvete helkorn
1750 g Pale malt (5 EBC)
1000 g Vienna Malt (8 EBC)
875 g lettkokte havregryn
500 g Carapils (5 EBC)
450 g Torrified Wheat (4 EBC)

Humle og krydder

-60 min:
13 g. Northern Brewer (9,5 %)

-30 min:
35 g. Tettnang (3,8 %)

-15 min:
30 g ferskrevet sitrusskall
12 g korianderfrø
2 g paradisfrø
18 g kamomille
1,5 ssk. hvetemel
200 g tørket aprikos

-10 min:
35 g. Tettnang (3,8 %)

Andre ingredienser

Meskeinformasjon

Adjunkt mesking av hvete, pale malt og havregryn: 2/3 av startvannmengde: 15 min. @ 50 C, 15 min @ 65 C, 15 min. @ 100 C.
Simultan stegmesking av resterende malt: 30 min @ 34 C, 30 min. @ 52 C.
Adjunktmesk tilsettes meskekaret, 30 min @ 68 C.
78 grader mashout og skylling.

Gjærtype

WLP400

Gjærmengde

3 liter starter

Informasjon om gjæring

16 dager @ ca 18 grader.

Kommentarer


[BBcode]