Klasse
3A Helles bock/Maibock
Brygget
3. februar 2018
Flasket
21. februar 2018
Alkoholstyrke
7,6%
Farve (EBC)
14,7
OG/FG
1,068 / 1,010
Bitterhet (IBU)
29,8 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
25,0l
Mengde ferdig øl
22,0l
Gjærbare ingredienser

4,9 kg pils
2 kg lys munich
0,10 kg melanoiden

Humle og krydder

75g Hallertauer Mittelfruh FWH
15g Hallertauer Mittelfruh @ 2 minutter

Andre ingredienser

Protafloc og gjærnæring @ 15 minutter

1,5 ts hver av caso4 og cacl i meskevannet

Meskeinformasjon

Mesket på 65 over natta
Mesket ut v/ 77 grader i fem minutter

Gjærtype

WLP833

Gjærmengde

4 liter starter

Informasjon om gjæring

3 minutter o2 ved pitch og mye gjær. 8 grader i fem dager, så daglig oppramping med ca 0,8 grader per dag, der opprampingen er mindre pr dag i begynnelsen og mer hele grader de siste dagene. Denne sto rett i underkant av tre uker og avsluttet ved 16,1 grader.

Kommentarer

6g/liter ved flasking.


[BBcode]