Klasse
8D Porter
Brygget
12. januar 2013
Flasket
26. januar 2013
Alkoholstyrke
6,4%
Farve (EBC)
50,2
OG/FG
1061 / 1012
Bitterhet (IBU)
32,9 (O)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
49,0l
Mengde ferdig øl
45,0l
Gjærbare ingredienser

9 kg Maris Otter pale Malt
2 kg Munich
400 g Crystal
600 g Chocolate
100 g Smoked Malt
150 g Coffee Malt
350 g Black Malt
250 g dark dry malt ekstrakt

Humle og krydder

70 g Challenger 8 % i 60 min
40 g East Kent Goldings 4,06 % i 15 min
40 g East Kent Goldings 4,06 % i 1 min

Andre ingredienser

2 ts Natron og 5 g kalsiumklorid for vannjustering
16 g klarurt i de siste 10 minutter av koketiden

Meskeinformasjon

Mesket på 68 grader i 60 min og med en utmesk på 78 grader i 8 min

Gjærtype

Danstar Nottingham

Gjærmengde

2 pakker

Informasjon om gjæring

Gjæret på 20 grader i fjorten dager,.

Kommentarer


[BBcode]