Klasse
5G Old ale
Brygget
4. oktober 2012
Flasket
22. oktober 2012
Alkoholstyrke
7,7%
Farve (EBC)
49
OG/FG
1091 / 1032
Bitterhet (IBU)
44,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
28,0l
Mengde ferdig øl
20,0l
Gjærbare ingredienser

Maris Otter Pale Malt 5 EBC 6200 g
Amber Malt 45 EBC 400 g
Cara Red 40 EBC 100 g
Crystal Malt 150 EBC 700 g
Special B 300 EBC 400 g
Black Strap melasse 100 EBC 100 g

Humle og krydder

Simcoe 13% alpha 8 g 60 minutes
East Kent Golding 6% alpha 20 g 15 minutes
East Kent Golding 6% alpha 20 g 1 minutes
East Kent Golding 6% alpha 45 g 60 minutes

Andre ingredienser

Irish Moss tilsatt 15 minutter før kokeslutt.

Meskeinformasjon

67 grader i 90 minutter. No-sparge.

Gjærtype

Wyeast 1968

Gjærmengde

To pakker i en to liters-starter.

Informasjon om gjæring

Gjæret på 19 grader i 18 dager. Lagret på 10 grader i fem måneder.

Kommentarer

Kokte i to timer. Tok av tre liter fra vørteren og kokte ned til ca. en halvliter.

Andre medbryggere: Pål Rolfsen, Bjarke Vang, Simon Appelblad.


[BBcode]