6.000 kg Pilsner (72.29%)
1.000 kg Caramunich III (12.05%)
0.500 kg Wheat Malt (6.02%)
0.450 kg Brown Sugar, Dark (5.42%)
0.200 kg Cane Sugar (2.41%)
0.150 kg Chocolate, Pale (1.81%)
30.0 g Simcoe Pellet (12.2% Alpha) @ 75 Minutes (Boil) (1.5 g/L)
30.0 g Centennial Pellet (9.7% Alpha) @ 60 Minutes (Boil) (1.5 g/L)
50.0 g Centennial Pellet (9.7% Alpha) @ 15 Minutes (Boil) (2.5 g/L)
400 Rosiner i stede for sukker
Single step Infusion at 66°C for 60 Minutes.
WLP540 - Abbey IV Ale
1 pakke i starter
Fermented at 20°C with WLP540 - Abbey IV Ale
Dette er en robust mørk belgisk strong ale. Oppskriften er en slags hybrid mellom en amerikansk barleywine og dubbel, noe som finner sin plass i den noe løsere stilen den har fallt in i. Dette er en av de få stilene som utfordrer til friere egenhet og kreativitet. Resultatet faller uansett helt klart i det sterke belgiske smak og aroma bildet. også når det gjelder sterk karbonering, men med kraftig kropp. Tolkningen passer kanskje best til en alternative quadruppel. Rosinene ble tilsatt i en blanding eller pure med brunt rørsukker til slutt i kokingen.