Klasse
1A Moderne lys lager
Brygget
2. november 2012
Flasket
16. november 2012
Alkoholstyrke
6,3%
Farve (EBC)
0
OG/FG
1060 / 1009
Bitterhet (IBU)
32,4 (O)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
100,0l
Mengde ferdig øl
86,0l
Gjærbare ingredienser

21 kg pilsnermalt (Sophus Fuflesang)

Humle og krydder

60 gr. Hallertau pellets, 15.4 % 90 minutter
70 gr. Saazpellets 3,4% 10 minutter

Andre ingredienser

1/2dl klasiumklorid ved innmesking
1 tablett Protafloc 10 min før kokeslutt

Meskeinformasjon

Direkte innmesking på 68grader, ca 55 liter vann til 21 kg malt
Forsukringstid 50 min
Deretter 76 gr på vann for avrenning til 100 liter vørter i kokekar.
Avrenningstid ca 1t 50 min.

Gjærtype

Lagergjær fra Arendals Bryggeri

Gjærmengde

1 liter til 88 liter vørter

Informasjon om gjæring

Gjæringstemp 8.5 grader i 14 dager

Kommentarer

320 gr demarara-sukker kokt i 1 liter vann for ettergjæring.


[BBcode]