Klasse
6C Imperial IPA
Brygget
21. februar 2016
Flasket
6. mars 2016
Alkoholstyrke
8,1%
Farve (EBC)
22
OG/FG
1,075 / 1,015
Bitterhet (IBU)
126,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
20,0l
Mengde ferdig øl
16,0l
Gjærbare ingredienser

3000 g Maris Otter
2000 g Pale ale
300 g Munich Dark
200 g Vienna
100 g Crystal malt 120 EBC
100 g Hvetemalt
50 g Sjokolademalt (for farge)
550 g DME
100 g sukker

Humle og krydder

FWH: 37 g Citra

15 min: 35 g Amarillo, 35 g Centennial, 25 g Citra

5 min: 40 g Amarillo, 40 g Centennial, 30 g Citra

0 min: 50 g Amarillo, 50 g Centennial, 40 g Citra

Dry hop 5 dager: 50 g Amarillo, 40 g Centennial, 40 g Citra, 14 g Cascade

Andre ingredienser

1/3 Protafloc-tablett
Gjærnæring
Brewer's Clarex
Gelatin

Meskeinformasjon

40 grader mash in
64 grader i 90 min
78 grader i 10 min

Gjærtype

YeastBay Vermont Ale

Gjærmengde

470 mrd/ml/*P

Informasjon om gjæring

Pitchet på 17 grader med naturlig stigning til 20 grader. Økt til 21 etter 3 døgn, videre til 23 etter 4 døgn.

Coldcrash+gelatin

Kommentarer

Brygget på Speidel 20 l.

Denne gjæren fungerer godt sammen med typiske vestkysthumler, men gjærer ikke like mye ut som f.eks. WLP001. Derav navnet Sweet Conan.


[BBcode]