Klasse
6B Amerikansk IPA
Brygget
16. januar 2016
Flasket
4. februar 2016
Alkoholstyrke
7,4%
Farve (EBC)
12
OG/FG
1,066 / 1,012
Bitterhet (IBU)
69,0 (N)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
22,0l
Mengde ferdig øl
14,0l
Gjærbare ingredienser

4 040 gram pilsner malt
1 155 gram pale malt
580 gram caramalt (31 EBC)

Humle og krydder

5 gram Simcoe (11,4 alfa) på 60 minutter

65 gram Simcoe (11,4 alfa) på flame out
65 gram Mosaic (12 alfa) på flame out
65 gram Galaxy (15 alfa) på flame out
65 gram Equinox (13,9 alfa) på flame out

Tørrhumle (på 14,4 grader) i 7 dager:

30 gram Simcoe
35 gram Mosaic
35 gram Galaxy
35 gram Equinox

Andre ingredienser

Whirlfloc: 0,5 tablett på 15 minutter

Gjærnæring: 1 kapsel WLN 3200 på 10 minutter

Vannjustering:

I mesken: 7,9 gram kalsiumklorid (flytende form 33 %), 5,3 gram kalsiumsulfat og 2 ml melkesyre

I skyllevann:

1,6 gram kalsiumklorid (flytende form 33 %) og 1,1 gram kalsiumsulfat

Meskeinformasjon

90 minutter på 66 grader. Utmesk i 10 minutter på 77 grader.

Gjærtype

WLP001

Gjærmengde

223 mrd celler

Informasjon om gjæring

Oksygenerte ølet i 50 sekunder med en flow på 1 liter per minutt.

Pitchet på ca. 15 grader. Lot stige til 17 grader. Økte tempearturen til 18 grader 24 timer etter pitch. Økte til 19 grader etter nye 24 timer og lot gjære ut. Reduserte temperaturen til 14,4 grader på dag 11/12 og tørrhumlet i totalt 7 dager før flasking.

Kommentarer

Volumene jeg har oppgitt er 22 liter etter kokeslutt. Før flasking, etter omstikking hadde jeg 14 liter med øl.


[BBcode]