Klasse
9E Imperial stout
Brygget
21. oktober 2012
Flasket
13. november 2012
Alkoholstyrke
10,0%
Farve (EBC)
120
OG/FG
1095 / 1024
Bitterhet (IBU)
79,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
38,0l
Mengde ferdig øl
27,0l
Gjærbare ingredienser

11500 gram Maris Otter
2500 gram Pale Rye Malt
1200 gram Crystal Rye Malt
900 gram Munich Malt
800 gram Crystal Malt
800 gram Chocolate Malt
500 gram Black Malt

Humle og krydder

70 gram Chinook 13,3% alfasyre 90min kok
130 gram Bobek 5,5% alfasyre 30min kok
30 gram Stella 15,7 alfasyre 30min kok
80 gram Columbus 12,9 alfasyre 0min (whirpool)

Andre ingredienser

4ml Chalsium Chloride i mesk
4ml Lactic Acid i mesk
2stk protofloc 10 min kok
2ts gjærnæring 5min kok

Meskeinformasjon

63 grader i 120 min

Gjærtype

WLP 007 English Dry Yeast

Gjærmengde

4 rør i 3L starter

Informasjon om gjæring

19grader i 23 dager

Kommentarer


[BBcode]