Klasse
13G Klassisk norsk hjemmebrygg
Brygget
20. desember 2017
Flasket
15. januar 2018
Alkoholstyrke
8,5%
Farve (EBC)
25
OG/FG
1,072 / 1,010
Bitterhet (IBU)
24,6 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
32,5l
Mengde ferdig øl
25,0l
Gjærbare ingredienser

Stjørdalsmalt - 5 kg
Pils Ireks - 3,3 EBC - 5,5 kg
Dememera sukker 3,9 EBC - 100 gram - 15 minutter kok
Lys sirup - 1 desiliter - 15 minutter kok

Humle og krydder

Saaz - 3,7 % alpha - 60 gram - 60 minutter kok.

Andre ingredienser

Einerloge - alt vann.

Meskeinformasjon

66 grader celcius i fall til 56 grader celsius over 10 timer.

Gjærtype

wlp007

Gjærmengde

388 milliarder celle

Informasjon om gjæring

18 grader i 14 dager.
Så 20 grader til ferdig gjæret.

Kommentarer

EBC er grovt estimert da einerloge, stjørdalsmalt og lys sirup ikke er definert med beregnbar farge.


[BBcode]