Klasse
5F Skotsk sterk ale/Wee heavy
Brygget
1. oktober 2016
Flasket
21. oktober 2016
Alkoholstyrke
8,0%
Farve (EBC)
45
OG/FG
1084 / 1023
Bitterhet (IBU)
31,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
13,0l
Mengde ferdig øl
10,0l
Gjærbare ingredienser

3,74 kg Pale malt, Maris Otter (5,9 EBC)
0,48 kg Castle Crystal (150 EBC)
0,41 kg Castle Munich (25 EBC)
0,06 kg Castle Roasted Barley (1200 EBC)

Humle og krydder

26,84 g East Kent Goldings (6,5%) 90 min

Andre ingredienser

Gjærnæring, 0,25 ts
Irish Moss, 3 g

Meskeinformasjon

BIAB
Infusjonsmesk, 69 grader i 90 min.
Utmesk, 77 grader i 15 min.
Batch sparge med kaldt vann, klemte ut siste rest av posen.

Gjærtype

Danstar Nottingham

Gjærmengde

1 pakke

Informasjon om gjæring

14 grader i 4 døgn, 16 grader i 14 døgn, cold crash i 3 døgn. Økning til romtemp. før flasking og flaskemodning på mellom 10 og 15 grader i ca 3 måneder.

Kommentarer

Split batch med to forskjellige gjærtyper. Oppskriften er beskrevet med halverte mengder her ift. den egentlige mesken for at det skal stemme opp mot gjærmengde.


[BBcode]