Klasse
4E Amerikansk pale ale
Brygget
25. januar 2013
Flasket
15. mars 2013
Alkoholstyrke
5,6%
Farve (EBC)
13
OG/FG
1053 / 1010
Bitterhet (IBU)
38,0 (T)
Karbonering
F
Filtrert
nei
Mengde vørter
22,0l
Mengde ferdig øl
21,0l
Gjærbare ingredienser

4,300 kg Maris Otter
0,450 kg Crystal Malt (70 EBC)

Humle og krydder

20g Amarillo FWH 90min
15g Amarillo 15min
15g Amarillo 2min
20g Amarillo Dry Hop 7days
10g Citra Dry Hop 7days

Andre ingredienser

2g/10l Gypsum i vann
1g/10l Baking Soda i mesk
1g/10l Chalk i mesk
1stk Whirlfloc Tablet
0,5tsp Yeast Nutrient

Meskeinformasjon

66c 60min
76c 10min

Gjærtype

US-05

Gjærmengde

Ihht. MrMalty.

Informasjon om gjæring

19c 14 dager.

Kommentarer

Fant ikke noen oppskrift denne er hentet fra, men det kan være noe fra Norbrygg.

Planen var en single hop amarillo, men brukte litt Citra i tillegg. Tror det ga en litt friskere humleprofil.


[BBcode]