Klasse
9E Imperial stout
Brygget
30. juli 2013
Flasket
20. august 2013
Alkoholstyrke
9,6%
Farve (EBC)
69
OG/FG
1094 / 1022
Bitterhet (IBU)
61,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
30,5l
Mengde ferdig øl
20,0l
Gjærbare ingredienser

5 kg Maris Otter Pale Malt
0,5 kg Crystal Malt 40L
0,25 kg Crystal Malt 80L
0,20 kg Roasted Barley
0,15 kg Black Malt
0,15 kg Chocolate Malt
0,10 kg Special B
1,8 kg Pale Liquid Extract

Humle og krydder

40 g Challenger 60 min
25 g Northern Brewser 60 min
25 g EKG 45 min
25 g EKG 30 min
25 g EKG 15 min
25 g EKG 5 min

Andre ingredienser

Meskeinformasjon

Brew in a Bag-metoden
75 min på 66 grader
Så varmet opp til 75 grader før malten fjernes.

Gjærtype

Safale S-04

Gjærmengde

2 pakker

Informasjon om gjæring

Gjæring på 19-20 grader i 20 dager.

Kommentarer


[BBcode]