Klasse
1E Münchener helles
Brygget
1. februar 2017
Flasket
18. februar 2017
Alkoholstyrke
5,5%
Farve (EBC)
8,9
OG/FG
1,047 / 1,005
Bitterhet (IBU)
22,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
25,0l
Mengde ferdig øl
23,0l
Gjærbare ingredienser

4,25 kg weyermann pils
0,6 kg lys Munich
0,05 kg melanoiden

Humle og krydder

Kun mittelfruh :

40g FWH
15g@15 min
15g@2 min

Andre ingredienser

Protafloc og gjærnæring. Vannjustering : 3,2 gram gips i mesk og 0,5 gram i skyllevann.

Meskeinformasjon

55c i 15 min
66c i 45 min
77c i 5 min

Gjærtype

WLP833

Gjærmengde

4 pakker fersk gjær

Informasjon om gjæring

4 min ren O2 ved pitch @ 9,7 grader, så inn i gjæringskammer hvor jeg tok den med til 8,3 grader og holdt den der i fem dager før jeg rampet den opp ca 1,5 grader per dag til 16 grader hvor den holdt seg til flaskedag i kjøleskap med stc 1000 og varmebelte rundt bøtta. Ingen CC. 6g sukker per liter ved flasking.

Kommentarer


[BBcode]