Klasse
13E Andre tilsetninger (basistype 8D Porter)
Ekstra ingredienser
Honning
Brygget
31. januar 2015
Flasket
19. februar 2015
Alkoholstyrke
5,8%
Farve (EBC)
60
OG/FG
1,054 / 1,013
Bitterhet (IBU)
33,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
25,0l
Mengde ferdig øl
24,5l
Gjærbare ingredienser

4536g Pale malt 3-4 EBC
454g Caramel malt 40 EBC
454g Munic malt 20 EBC
168g Roast Barley 984 EBC
113g Chocolate Malt 689 EBC
450g Lynghonning (tilsatt ved kok)

Humle og krydder

450g Lynghonning 60min
12g Columbus / Tomahawk / Zeus 16,4% 45min
14g Columbus / Tomahawk / Zeus 16,4% 30min
14g Hallertau Mittelfrüh 4,5% 1 min

Andre ingredienser

Meskeinformasjon

65ºC i 30 min
68ºC i 30 min
78ºC i 5 min

Gjærtype

Danstar Nottingham

Gjærmengde

3 dl

Informasjon om gjæring

Vasket slurry.

1 uke på ca 17-19ºC og så 2 uker på 20-24ºC.

Kommentarer


[BBcode]