Klasse
4F California common/Steam beer
Brygget
3. februar 2013
Flasket
24. februar 2013
Alkoholstyrke
4,9%
Farve (EBC)
33
OG/FG
1048 / 1011
Bitterhet (IBU)
39,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
27,0l
Mengde ferdig øl
24,0l
Gjærbare ingredienser

4500 gram Bestmalz pale ale
900 gram Bestmalz pale munich
250 gram Weyermann biscuit
250 gram Fawcett pale crystal
85 gram Fawcett pale chocolate

Humle og krydder

15 gram Northern brewer 10,5 % 60 minutter
20 gram Northern brewer 10,5 % 10 minutter
15 gram Cascade 6,5 % 10 minutter
15 gram Amarillo 12 % 10 minutter
20 gram Northern brewer 10,5 % 1 minutt
15 gram Cascade 6,5 % 1 minutt
15 gram Amarillo 12 % 1 minutt

Andre ingredienser

1 teskje Irish moss 10 minutter

Meskeinformasjon

Mesket i en time ved ca. 65 grader

Gjærtype

White labs wlp810

Gjærmengde

2 pakker i 1.2 liter starter

Informasjon om gjæring

Primærgjæring ved 15 og opp til 17 grader over en uke. Deretter 2 uker ved 18 grader. Flasker karbonert ved 18 grader.

Kommentarer

Delvis stuck mash ved skylling. Mye trub. Kan ha gitt noe preg på ferdig produkt.


[BBcode]