Klasse
1C Tsjekkisk pilsner
Brygget
8. november 2017
Flasket
1. februar 2018
Alkoholstyrke
4,9%
Farve (EBC)
11
OG/FG
1,051 / 1,014
Bitterhet (IBU)
40,0 (T)
Karbonering
F
Filtrert
nei
Mengde vørter
21,0l
Mengde ferdig øl
19,0l
Gjærbare ingredienser

5300 g Pilsnermalt
400 g Vienna
250 g Munich Malt (Lys)
65 g Melanoidin Malt

Humle og krydder

17 g Saaz 2.9% pellets i 60 min
69 g Saaz 3.5% pellets i 60 min
41 g Saaz 3.5% pellets i 30 min
30 g Saaz 3.5% pellets i 10 min

Andre ingredienser

Meskeinformasjon

Stegmesk:
50 °C i 20 min
60 °C i 40 min
70 °C i 40 min

Gjærtype

WLP830

Gjærmengde

400 mrd celler

Informasjon om gjæring

Sette gjær ved 8 °C
Øk naturlig til 10 °C, hold til SG=1.033
Øk naturlig til 19 °C, hold til utgjæret & oppryddet
Senk til 0°C over ca 5 dager. Hold temp til klar.

Kommentarer


[BBcode]