Klasse
3D Eisbock
Brygget
23. desember 2015
Flasket
31. januar 2016
Alkoholstyrke
10,0%
Farve (EBC)
43
OG/FG
1,080 / 1,026
Bitterhet (IBU)
18,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
24,0l
Mengde ferdig øl
19,0l
Gjærbare ingredienser

5kg munich 1
4kg pale malt
1,1kg vienna malt
0,3kg melanoiden
0,2kg bjørns havregryn
0,35kg crystal 70
0.4kg spesial-B

Humle og krydder

60min 100g hallertou hersbucker 2014

Andre ingredienser

1/2 tbl protafloc 15 min
gjærnæring 15 min
15g kalsiumklorid i meskevann

Meskeinformasjon

67-64c på 1 time
Skylte med 13L på 84c

Gjærtype

Wlp833

Gjærmengde

900 mill celler

Informasjon om gjæring

9c i 3 uker
20c diasetylrest 36 timer
Coldcrash over 4dager
På 2c før fating 31/1-16

Kommentarer

Frøs ned et 18 liter fat.
12 timer i romtemperatur før overføring til nytt fat. Satt igjen med 5 liter is og 13liter eisbock


[BBcode]