Klasse
4C Engelsk strong bitter/Engelsk pale ale
Brygget
16. januar 2013
Flasket
30. januar 2013
Alkoholstyrke
5,6%
Farve (EBC)
17,4
OG/FG
1055 / 1013
Bitterhet (IBU)
34,1 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
25,0l
Mengde ferdig øl
18,0l
Gjærbare ingredienser

4000g Pale Malt, Maris Otter (5,9 EBC)
750 g Munich Malt (17,7 EBC)
350 g Caramel/Crystal Malt - 40L (78,8 EBC)
200 g Oats, Lettkokte havregryn

Humle og krydder

40,00 g Goldings, East Kent [5,00 %] - 60,0 min
30,00 g Goldings, East Kent [5,00 %] - 15,0 min IBUs

Andre ingredienser

1 tbl Whirlflock 5 min før kokeslutt

Meskeinformasjon

66c i 60 minutter.
Partiskyllet i 2 omganger ved 78c

Gjærtype

White Labs wlp 002

Gjærmengde

1 pakke i 1,1 liter starter

Informasjon om gjæring

Starter pitchet direkte etter 20 timer på magnetrører.
Første 8 dager ved 16c romtemperatur, og deretter ved 20c

Kommentarer

Inspirert av Bitter oppskriftene i "Brewing classic styles"


[BBcode]