Klasse
8D Porter
Brygget
11. april 2015
Flasket
26. april 2015
Alkoholstyrke
5,7%
Farve (EBC)
50,2
OG/FG
1059 / 1018
Bitterhet (IBU)
32,58 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
51,0l
Mengde ferdig øl
44,0l
Gjærbare ingredienser

9.3 kg Maris Otter pale ale
960 g Crystal malt
960 g Munich malt
750 g Brown malt
175 g Black Prinz
175 g Carafa 3

Humle og krydder

70 g Northern Brewer (bitter) 60 min
55 g Fuggle (smak) 5 min
92 g Challenger (aroma) Whirlpool.

Andre ingredienser

sukkerlake 280 g sukker tilsatt ved tapping på flaske.

Meskeinformasjon

Innmesking på 48 C.
Stegmesking
1.steg 66 C - 60 min
2. steg 72 C - 15 min
3. steg 78 C - 5 min

Gjærtype

WLP 007

Gjærmengde

gjærstarter 3L 2 rør

Informasjon om gjæring

gjæringstemperatur 20-22 C i 14 dager.

Kommentarer


[BBcode]