3750g Maris Otter Pale Malt
800g Munich Malt 25 EBC
475g Brown Malt 120 EBC
475g Chocolate Malt 600 EBC
300g Crystal Malt 275 EBC
200g Crystal Malt 70 EBC
20g Magnum [14,60 %] - Boil 60min
5g Goldings, East Kent [6,00 %] - Boil 60min
12g Goldings, East Kent [6,00 %] - Boil 10min
Vannjustering i mesk ca 25 liter
10g Chalk
5g Baking Soda
10g Irish Moss Boil 10min
0,50 tsp Yeast Nutrient Boil 10min
10g Fransk eik medium på 6 liter i 14 dager.
1 vaniljestang delt i to på 6 liter i 12 dager.
69c 60min
76c 10min
US-05
1.5 pakker
Stoppet litt tidlig sammenliknet med planen i Beersmith, som sa 1.016. Mulig mesketemperaturen var noe høy, og så kan det ha blitt litt lite oksygenering.
Ølet er laget fra denne oppskriften:
http://www.brew365.com/beer_dennys_bourbon_vanilla_porter.php
Justert ned til klasse 8D, og droppet sprit. Delte en porterbatch og tilsatt eik og vanilje.