Klasse
9B Amerikansk barley wine
Brygget
23. oktober 2012
Flasket
19. november 2012
Alkoholstyrke
8,1%
Farve (EBC)
30
OG/FG
1090 / 1028
Bitterhet (IBU)
102,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
20,0l
Mengde ferdig øl
18,5l
Gjærbare ingredienser

8900 gr. Pale Ale Maris Otter, EBC 5,5
1000 gr. Hvete malt, EBC 4
100 gr. Chocholade malt, EBC 900

Humle og krydder

60 gr. Chinook, IBU 11, koketid 01:00
7 gr. Centennial, IBU 10,8, koketid 01:00
47 gr. Centennial, IBU 10,8, koketid 00:15
30 gr. Columbus, IBU 14,5, koketid 00:00
Etterhumlet med 39 gr. Chinook, IBU 11

Andre ingredienser

2,2 gr. CaCl2 Kalsiumklorid
4,3 gr. CaSO4 Kalsiumsulfat
1,8 gr. NaHCO3 Natriumbikarbonat
10,0 gr. Klar urt, 15 min.
2,3 gr. Wyeast gjærnæring, 15 min.

Meskeinformasjon

68°C60 min
78°C20 min

Gjærtype

WLP007 Dry English Ale Yeast

Gjærmengde

Slurry 212 ml.

Informasjon om gjæring

19 grader, 13 dager.

Kommentarer


[BBcode]