Klasse
9E Imperial stout
Brygget
26. februar 2016
Flasket
18. mars 2016
Alkoholstyrke
8,7%
Farve (EBC)
85
OG/FG
1090 / 1026
Bitterhet (IBU)
41,0 (B)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
24,0l
Mengde ferdig øl
22,0l
Gjærbare ingredienser

4,5kg Lys flytende maltekstrakt
454g Hvete Spraymalt
800g Pale Malt, 5 EBC
650g Biscuit Malt, 50 EBC
500g Melanoidin Malt, 70 EBC
300g Chocolate Malt, 900 EBC
250g Roasted Barley, 1300 EBC

Humle og krydder

Centennial, 8,5%, 20g, 60min.
Northern Brewer, 10,2%, 5g, 60min.
Fuggle, 5%, 15g, 30min.
Northern Brewer, 10,2%, 20g, 5min.
Northern Brewer, 10,2%, 30g, 1min.

Andre ingredienser

Meskeinformasjon

BiaB: 60 min på 66C med 20 liter vann. Skylte gjennom maltposen med vann på ca 80C for å få 24 liter før kok.

Gjærtype

WLP007

Gjærmengde

2pk, 2l starter

Informasjon om gjæring

21 dager på 20C.

Kommentarer

Denne er ikke brygget for å være en imperial stout, men snarere en overgjæret juleøl inspirert av Nøgne Øs God Jul.


[BBcode]