Klasse
9A Engelsk barley wine
Brygget
25. juni 2015
Flasket
19. juli 2015
Alkoholstyrke
10,9%
Farve (EBC)
39
OG/FG
1115 / 1034
Bitterhet (IBU)
86,85 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
20,0l
Mengde ferdig øl
18,0l
Gjærbare ingredienser

7 kg Pale Ale
4 kg Malt ekstrakt - light
1 kg Crystal 45 Lovibond

Humle og krydder

75 g Chinook 60 min
45 g Cascade 5 min
20 g Cascade Whirlpool
10 g Chinook Whirlpool
60 g Cascade Tørrhumling 7 dg
25 g Chinook Tørrhumling 7 dg

Andre ingredienser

Meskeinformasjon

Innmesking 52 C
Stegmesking:
1.steg 55 C i 10 min
2. steg 66 C i 40 min
3. steg 72 C i 10 min
4. steg 77 C i 5 min (utmesking)

Gjærtype

WLP 007

Gjærmengde

gjærstart. 3 l 2 rør

Informasjon om gjæring

Etter to uker på gjæringskar. Stakk om ølet på nye gjæringskar.

Ved tapping, etter tre uker, ble det tilsatt 1/2 pakke tørrgjær av merke Lallemand CBC-1(6g). Lot karet med omstukket øl stå i 45 min før tapping på flaske.

Kommentarer

Brygget ble brygget pp en Speidel 50 L, med kort maltrør. Det ble dobbelmesket for å nå ønskede verdier.

Ved tapping på gjæringskar. Luftet vørteren v.h.a ren O2.
3 liter pr min i 3 minutter.


[BBcode]