7 kg Pale Ale
4 kg Malt ekstrakt - light
1 kg Crystal 45 Lovibond
75 g Chinook 60 min
45 g Cascade 5 min
20 g Cascade Whirlpool
10 g Chinook Whirlpool
60 g Cascade Tørrhumling 7 dg
25 g Chinook Tørrhumling 7 dg
Innmesking 52 C
Stegmesking:
1.steg 55 C i 10 min
2. steg 66 C i 40 min
3. steg 72 C i 10 min
4. steg 77 C i 5 min (utmesking)
WLP 007
gjærstart. 3 l 2 rør
Etter to uker på gjæringskar. Stakk om ølet på nye gjæringskar.
Ved tapping, etter tre uker, ble det tilsatt 1/2 pakke tørrgjær av merke Lallemand CBC-1(6g). Lot karet med omstukket øl stå i 45 min før tapping på flaske.
Brygget ble brygget pp en Speidel 50 L, med kort maltrør. Det ble dobbelmesket for å nå ønskede verdier.
Ved tapping på gjæringskar. Luftet vørteren v.h.a ren O2.
3 liter pr min i 3 minutter.