Klasse
11B Mørk sterk belgisk ale
Brygget
3. januar 2015
Flasket
30. januar 2015
Alkoholstyrke
7,7%
Farve (EBC)
49
OG/FG
1,090 / 1,031
Bitterhet (IBU)
33,0 (T)
Karbonering
F
Filtrert
nei
Mengde vørter
20,0l
Mengde ferdig øl
18,3l
Gjærbare ingredienser

2900 gr. Pilsner, EBC 3
2900 gr. Pale Ale, Maris Otter, EBC 5,5
100 gr. Red Crystal, EBC 400
50 gr. Chocolate Malt, EBC 1200
50 gr. Special B hel, EBC 350
1500 gr. Cassonade, EBC ?

Humle og krydder

23 gr. East Kent Goldings Blomst 2011, IBU 5,4, tid 01:30
6 gr. East Kent Goldings Pellets, 2011, IBU 4, tid 01:30
20 gr. Fuggles Blomst 2013, IBU 5,3, tid 01:30
20 gr. Hallertau Mittelfruh 2013 blomst, IBU 3,9, tid 00:30
15 gr. Fuggles Blomst 2013, IBU 5,3, tid 00:15

Andre ingredienser

Meskeinformasjon

Innmesk 58 grader
Mesking 58 grader 15 min.
Mesking 66 grader 30 min.
Mesking 70 grader 30 min.
Skylling 78 grader 30 min.

Gjærtype

WLP540 Abbey Ale

Gjærmengde

Slurry 169 ml.

Informasjon om gjæring

14 dager på 19-22 grader

Kommentarer


[BBcode]