Klasse
4E Amerikansk pale ale
Brygget
5. februar 2013
Flasket
22. februar 2013
Alkoholstyrke
4,7%
Farve (EBC)
22
OG/FG
1050 / 1015
Bitterhet (IBU)
35,9 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
18,2l
Mengde ferdig øl
16,0l
Gjærbare ingredienser

3750 gram Castle malting - Pale ale Malt (2 Row) (5,9 EBC)
410 gram Caramel/Crystal Malt - 40L (78,8 EBC)
200 gram Wheat Malt, Ger (3,9 EBC)
100 gram Biscuit Malt (45,3 EBC)
30 gram Chocolate Malt (886,5 EBC)

Humle og krydder

26,00 g Amarillo Gold [8,50 %] - 60,0 min
10,00 g Amarillo Gold [8,50 %] - 20,0 min
20,00 g Amarillo Gold [8,50 %] - ved kokeslutt
20,00 g Kohatu [5,70 %] - ved kokeslutt

15 g Kohatu [5,70 %] - Tørrhumle etter 7 dager
15 g Amarillo Gold [8,50 %] - Tørrhumle etter 7 dager

Andre ingredienser

1 tablett Whirlflock

Meskeinformasjon

60 min ved 68.5 c
Partiskylling x2 ved 77c

Gjærtype

Safale US-05

Gjærmengde

1 pakke

Informasjon om gjæring

Gjæret ved 17 c romtemperatur i 13 dager, deretter ved 20 c i 4 dager.

Kommentarer


[BBcode]