Klasse
2D Münchener dunkel
Brygget
20. januar 2018
Flasket
15. februar 2018
Alkoholstyrke
5,2%
Farve (EBC)
32
OG/FG
1056 / 1014
Bitterhet (IBU)
21,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
27,0l
Mengde ferdig øl
25,0l
Gjærbare ingredienser

Munich Malt 15 EBC, 6400 g
Chocolate Malt 1000 EBC, 100 g
Dry Light Extract 8 EBC, 700 g
Cane Sugar (light) 20 EBC, 167 g (karboneringssukker)

Humle og krydder

Hallertauer Mittelfruh 4.5 %, 40 g - 60min
Hallertauer Mittelfruh 4.5 % 30g - 20min

Andre ingredienser

CaCl2 (meskevann): 6 gram
CaCO3 (kun mesk): 4 gram
NaHCO3 (kun mesk): 8 gram (6 gram Natron)
PH før kok var va. 5,8 -5,7. PH i vørteren som ble satt til gjæring var ca 5,6.

Meskeinformasjon

Nosprage 42 liter meskevann.
68°C i 60 min

Gjærtype

SafLager W-34/70

Gjærmengde

60 gram

Informasjon om gjæring

9 grader i ca 14 dager, deretter en uke i romtemp.
Pitctemp på ca 14 grader.
1 min. med ren oksygen

Kommentarer

Total tid på bygget var 4 timer, fra vann ble satt til oppvarming og til gjær var tilsatt.
700 gram DME i en liter vann.


[BBcode]