Klasse
6B Amerikansk IPA
Brygget
22. november 2014
Flasket
8. desember 2014
Alkoholstyrke
7,5%
Farve (EBC)
15,2
OG/FG
1,066 / 1,012
Bitterhet (IBU)
56,4 (T)
Karbonering
F
Filtrert
nei
Mengde vørter
50,0l
Mengde ferdig øl
44,0l
Gjærbare ingredienser

12.5kg 2-row pale malt MARIS OTTER PALE MALT 5 EBC
0.508kg dextrine malt Carapils 5 EBC
0.343kg crystal malt (60 °L) CARAAMBER 70 EBC
0.223kg light Munich malt (4 °L) MUNICH MALT LYS 15 EBC
13.57kg Sum

Humle og krydder

60g Magnum (60 mins), 14.7% alpha syre
64g Cascades (30 mins), 7% alpha syre
18g Willamette (30 mins), 5.4% alpha syre
220g Cascade (0 mins), 7%alpha syre
132g Cascade (tørrhumling etter 8 dager)

Andre ingredienser

7.5g sukker per liter til flaskekarbonering

Meskeinformasjon

56 grader i 15 min
68 grader i 75 min
Koking i 90 min

Gjærtype

Wyeast 1217 WC IPA

Gjærmengde

4 pakker

Informasjon om gjæring

16 dager ved 22 grader
14 dager ved 22 grader på flaske
Lagring ved ca. 10 grader

Kommentarer

For IBU beregning spesifiserte jeg ett minutt for den siste humlingen ved 0 minutter, da kjølingen min ikke er veldig god.


[BBcode]