Klasse
9E Imperial stout
Brygget
10. september 2014
Flasket
11. november 2014
Alkoholstyrke
11,0%
Farve (EBC)
111
OG/FG
1105 / 1026
Bitterhet (IBU)
63,0 (T)
Karbonering
F
Filtrert
nei
Mengde vørter
23,0l
Mengde ferdig øl
21,0l
Gjærbare ingredienser

7 kg pale malt
1,5 kh Munich II
250g pale crystal 75
250g special B
250g Ambermalt
250g Brown malt
100g Pale chocolat
150g chocolatmalt
500g roasted baley

Humle og krydder

70g magnum 60 min
50g EKG 15 min
50g EKG 2 min

Andre ingredienser

Meskeinformasjon

63`c i 30 min
71`c i 30 min
77`c i 5 min

Gjærtype

wlp001

Gjærmengde

2,5 liter starter

Informasjon om gjæring

17`c i 3 dager, fri stigning opp til 20`c til ferdig

Kommentarer

Oppskrift laget av Gahr Smith Gahrsen


[BBcode]