Klasse
13E Andre tilsetninger (basistype 4C Engelsk strong bitter/Engelsk pale ale)
Ekstra ingredienser
2,3 kg Butternut Gresskar, hjemmelaget Pumpkin Pie spice
Brygget
21. oktober 2017
Flasket
5. november 2017
Alkoholstyrke
6,0%
Farve (EBC)
22
OG/FG
1057 / 1010
Bitterhet (IBU)
23,3 (T)
Karbonering
F
Filtrert
nei
Mengde vørter
25,0l
Mengde ferdig øl
23,0l
Gjærbare ingredienser

4,11 kg pale malt
1,38 kg Munich 17 EBC
0,28 kg Caramel 80 Lovibond
0,17 kg Caramel 60 Lovibond
0,10 kg Rice hulls

(3,2 kg butternut pumpkin)

Humle og krydder

Challenger
36g @ 60 minutter

Tradisjonell hjemmelaget pumpkin pie spice mix etter amerikansk oppskrift, ca 2 ts i ved kokeslutt ferskkvernet i kaffekvern.

Andre ingredienser

Ingenting utenom gresskar og pumpkin pie spice mix i foruten gjærnæring, humle og malt. Droppet protafloc.

Meskeinformasjon

66 grader over natta, så utmesk ti minutter på 75 grader. Unngikk faktisk stuck mash, men fikk en lei skylleøkt.

Gjærtype

Nottingham

Gjærmengde

2 pk rehydrert

Informasjon om gjæring

Startet gjæring på 16,5 grader, holdt den der de første to dagene, så 17 grader til den var nede på 1,010 etter 7 dager, så rampet den opp til 19 grader noen dager før fating. Tappet fra fat til flaske før innsending til NM. Gjæret lenger ned enn planlagt. Var ment å gå til 1,013.

Kommentarer

To timers kok. Krydderet i ved flameout, ca 2 ts. Valgte en britisk variant i bunnen for at ikke gresskaret og krydderet skulle krangle for mye med humla.US-05 hadde jo ikke vært stilriktig ift NM heller, og jeg hadde ikke tid til ferskgjær.

Myyye klabb og babb med så mye gresskar. Karamellisert i ovnen. Ble to paier i tillegg. Vekt er etter ovnsbaking. Gresskar gikk i mesken (risskall) og mesken gikk over natta. Et øl til Halloween.


[BBcode]