4,11 kg pale malt
1,38 kg Munich 17 EBC
0,28 kg Caramel 80 Lovibond
0,17 kg Caramel 60 Lovibond
0,10 kg Rice hulls
(3,2 kg butternut pumpkin)
Challenger
36g @ 60 minutter
Tradisjonell hjemmelaget pumpkin pie spice mix etter amerikansk oppskrift, ca 2 ts i ved kokeslutt ferskkvernet i kaffekvern.
Ingenting utenom gresskar og pumpkin pie spice mix i foruten gjærnæring, humle og malt. Droppet protafloc.
66 grader over natta, så utmesk ti minutter på 75 grader. Unngikk faktisk stuck mash, men fikk en lei skylleøkt.
Nottingham
2 pk rehydrert
Startet gjæring på 16,5 grader, holdt den der de første to dagene, så 17 grader til den var nede på 1,010 etter 7 dager, så rampet den opp til 19 grader noen dager før fating. Tappet fra fat til flaske før innsending til NM. Gjæret lenger ned enn planlagt. Var ment å gå til 1,013.
To timers kok. Krydderet i ved flameout, ca 2 ts. Valgte en britisk variant i bunnen for at ikke gresskaret og krydderet skulle krangle for mye med humla.US-05 hadde jo ikke vært stilriktig ift NM heller, og jeg hadde ikke tid til ferskgjær.
Myyye klabb og babb med så mye gresskar. Karamellisert i ovnen. Ble to paier i tillegg. Vekt er etter ovnsbaking. Gresskar gikk i mesken (risskall) og mesken gikk over natta. Et øl til Halloween.