Klasse
5B Amerikansk brown ale
Brygget
18. oktober 2011
Flasket
29. oktober 2011
Alkoholstyrke
6,0%
Farve (EBC)
0
OG/FG
1062 / 1014
Bitterhet (IBU)
45,4 (O)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
100,0l
Mengde ferdig øl
86,0l
Gjærbare ingredienser

20 kg Palemalt (Bamberg?)
1.1 kg Caramalt (Viking)
0.4 kg Sjokolademalt
320 gram farin kokt opp i 1 liter vann til ettergjæring på flaske

Humle og krydder

216 gram Golding pellets 5.6% 90 minutter
36 gram Cascade pellets 6.5% 30 minutter
36 gram Saaz pellets 3.4% 10 minutter

Andre ingredienser

1/2 dl kalsiumklorid i innmesking
1 tablett Protafloc ved 10 minutter igjen av koketid.

Meskeinformasjon

Direkte innmesking 68 grader. 55 - 60 liter vann.
Forsukringstid 60 minutter.
Deretter 76 grader vann for avrenning til 100 liter vørter i kokekar.

Gjærtype

Notingham Ale Yeast

Gjærmengde

100gram

Informasjon om gjæring

Kokt opp 1 liter vann med 4 ss farin. Avkjølt til 20 grader og deretter pisket inn 100 Nottingham Ale Yest dagen før brygging.
Gjæret i 12 dager ved 18-19 grader.

Kommentarer

Denne Brown Ale ble laget for 1 år siden.


[BBcode]