20 kg Palemalt (Bamberg?)
1.1 kg Caramalt (Viking)
0.4 kg Sjokolademalt
320 gram farin kokt opp i 1 liter vann til ettergjæring på flaske
216 gram Golding pellets 5.6% 90 minutter
36 gram Cascade pellets 6.5% 30 minutter
36 gram Saaz pellets 3.4% 10 minutter
1/2 dl kalsiumklorid i innmesking
1 tablett Protafloc ved 10 minutter igjen av koketid.
Direkte innmesking 68 grader. 55 - 60 liter vann.
Forsukringstid 60 minutter.
Deretter 76 grader vann for avrenning til 100 liter vørter i kokekar.
Notingham Ale Yeast
100gram
Kokt opp 1 liter vann med 4 ss farin. Avkjølt til 20 grader og deretter pisket inn 100 Nottingham Ale Yest dagen før brygging.
Gjæret i 12 dager ved 18-19 grader.
Denne Brown Ale ble laget for 1 år siden.