Klasse
13D Andre røykøl (basistype 8E Moderne porter og stout)
Ekstra ingredienser
Brygget
21. januar 2013
Flasket
3. februar 2013
Alkoholstyrke
5,8%
Farve (EBC)
70
OG/FG
1060 / 1016
Bitterhet (IBU)
41,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
21,0l
Mengde ferdig øl
20,0l
Gjærbare ingredienser

2000 g mørk munchnermalt 25 EBC
1600 g maris otter 5 EBC
1000 g røykmalt (Weyermann?)
500 g brunmalt 150 BEC
300 g svartmalt 1300 EBC
150 g mørk krystallmalt 275 EBC

Humle og krydder

28 g Northern brewer 10,5 % i 60 min
30 g Chinook 11,6 % i 5 min

Andre ingredienser

Meskeinformasjon

Innmesk på 62°C, mesket på 67°C i 75 min, utmesk på 77°C i ti min

Gjærtype

WLP013

Gjærmengde

1,5l starter

Informasjon om gjæring

17°C i tre dager, romtemperatur (ca21°C) i 11 dager

Kommentarer


[BBcode]