Klasse
10D Saison
Brygget
29. januar 2018
Flasket
11. februar 2018
Alkoholstyrke
7,1%
Farve (EBC)
7,4
OG/FG
1060 / 1006
Bitterhet (IBU)
32,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
21,0l
Mengde ferdig øl
17,0l
Gjærbare ingredienser

3900 g Pilsner (2 Row), Best (3,9 EBC) - 78,0 %
800 g Wheat Malt, Best (3,9 EBC) - 16,0 %
300 g Vienna, Best (8,0 EBC) - 6,0 %

Humle og krydder

35 g East Kent Goldings (EKG) [5,00 %] - Boil 60 min - 19,6 IBUs
25 g Bobek [6,10 %] - Boil 20,0 min - 10,3 IBUs
30 g Saaz [3,50 %] - Boil 5,0 min - 2,3 IBUs
50 g Saaz [3,50 %] - Dry Hop 6 Days

Andre ingredienser

Vannjustering i mesk:
6,0 ml Lactic Acid
2,8 g Calcium Chloride
2,8 g Gypsum (Calcium Sulfate)

Meskeinformasjon

Stegmesk med 14 liter vann på 50 grader C i 20 min, 65 grader C i 60 min og 76 grader C i 10 min. Kontinuerlig skylling med 19 liter vann ved 76 grader C.

Gjærtype

Belgian Saison II Ye

Gjærmengde

220 milliarder celle

Informasjon om gjæring

Gjæring på 19 grader C i 1 dag, deretter økning til 22 grader C etter 2 dager og 24 grader C etter 3 dager. Tappet på flasker etter 13 dager.

Kommentarer


[BBcode]